ОДРЖАНА 5.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СУБОСБеоград, Дом Војске, 08.фебруар 2024.године

Пета  седница Скупштине Савеза удружења бораца Србије  одржана је 08. фебруара 2024.године у репрезентативној конференцијској сали Дома Војске у Београду.

Делегатима су представљени извештаји о раду и материјално финансијском пословању у периоду између две седнице Скупштине Савеза као и план рада за 2024.годину што је и једногласно усвојено.

За председника Скупштине Савеза поново je изабран почасни председник удружења ветерана Жандармерије генерал Горан РАДОСАВЉЕВИЋ - Гури.

За чланове  Управног одбора, из редова оснивача Савеза, реизабрани су Аца ДРАЧА (УвЈСО) и Сретен ПОПОВИЋ (УвЖ), а Уо СУБОС је ојачан са два  нова представника:
-Јовица ПАВЛОВИЋ, председник удружења РВИ и породица погинулих Србије са седиштем у Тополи   као и  

-Војислав ПЕРОВИЋ  ветеран удружења "КОШАРЕ", херојске 125. моторизоване бригаде Војске Србије.

Усвојене су измене и допуне Статута Савеза и Фондације српских бораца, хуманитарне организације чији је оснивач СУБОС, а које ће учврстити и унапредити заједнички рад на остваривању постављених циљева.

Једногласно је изабран Милош ДУКИЋ, борац прве категорије и РВИ, за новог председника Управног одбора Фондације. 

У редовно чланство СУБОС-а, гласовима свих делегата, примљено је пет нових организација.

Удружење ветерана 53. граничног батаљона из Новог Сада, Удружење бораца рата од 1990.године Општине Лебане, удружења "Ратни ветерани Србије" општинске организације из Медвеђе и Чачка као и удружење из Крушевца ХО "Градитељи мира" су од сада пуноправни чланови Савеза.


На крају седнице председавајући Скупштине, Срђан ХАЏИЋ, председник Удружења ветерана 72. Специјалне, се захвалио делегатима на добром одазиву, конструктивном и успешном раду.

Дружење је настављено у просторијама Савеза.