ОТВОРЕНО ПОВЕРЕНИШТВО СУБОС У СУБОТИЦИСавез удружења бораца Србије – СУБОС, дана 22.12.2021. године, отворио је прво повереништво СУБОС-а у граду Суботици чиме наставља започети пројекат „Борци ветерани потомцима“.

Отварању повереништва СУБОС-а присуствовали су Марко Мирић испред локалне самоуправе, Илија Тодоров председник Савеза удружења бораца Србије, Горан Радосављевић Гури председник Скупштине СУБОС-а, Миле Карановић управитељ Фондације српских бораца, представници удружења чланова СУБОС-а и представници удружења бораца Суботице, Бачке Тополе и Малог Иђоша, као и др.

Председник СУБОС-а је приликом отварања овог повереништва истакао да је ово један од много корака које Савез чини да би помогао борцима, ратним војним инвалидима, њиховим породицама и породицама палих бораца како њихове жртве за Србију не би биле узалудне, а дела заборављена.

СУБОС је током свог постојања и рада успео да оствари завидне резултате у областима деловања због којег је и формиран, подршке и помоћи борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца. За две године постојања Савез је успео око своје идеје да окупи више удружења која баштине вредности за које се залаже.

Повереништво у Суботици водиће повереник СУБОС-а Јован Кошутић. Канцеларија повереништва се налази у просторијама Отвореног универзитета, Трг Цара Јована Ненада 15. Ова канцералија је уједно и канцеларија „Фондације српских бораца“, у Суботици, коју је Савез основао и путем које реализује своје хуманитарне циљеве.

https://www.subotica.com/fotografije/otvoreni-univerzitet-otvaranje-kancelarije-saveza-udruzenja-boraca-srbije-id77087.html